Archives

Estetska stomatologija

Beljenje zuba – razne tehnike izbeljivanja,|
Folija za izbeljivanje – jednostavno i sigurno beljenje kod kuće
Power Bleaching – izbeljivanje u našoj ordinaciji za samo 45minuta
Ukrasi – dodatno zaintrigirajte osmehom sa cirkonima
Stripovanje i preoblikovanje zuba

Estetska stomatologija

Za vaš blistav osmeh!

Beljenje zuba – brz i efikasan način da ulepšate osmeh, podignete samopouzdanje i izazovete divljenje ljudi oko vas!

U našem asortimanu nudimo više tehnika izbeljivanja zuba u zavisnosti od vaših želja i raspoloživog vremena.

Tehnika kućnog beljenja zuba predstavlja lak, jednostavan i apsolutno siguran način. Za svega nekoliko dana izbelite vaše zube.

Na osnovu otiska vaših zuba izrađuje se tanka individualna folija. Ova folija se nosi tokom noći i ne ometa vaš san! Pacijentima potom predajemo adekvatne gelove u zavisnosti koju nijansu zuba žele.

Power  Bleaching

Ukoliko želite brži i efikasniji rezultat, nudimo vam mogućnost izbeljivanja zuba u ordinaciji. Power Bleaching je idealan način beljenja zuba za ljude sa malo slobodnog vremena jer se željeni rezultat dobija za samo 45 min.

Ukoliko imate stare plombe koje narušavaju estetski izgled vašeg osmeha, savetujemo da se one zamene.

Za koji god da se tretman izbeljivanja zuba odlučite, rezultati su zagarantovani!

Dobijeni efekati traju godinama!

Ukrasi i tetovaže za zube – da savršen osmeh učinite još upečatljivijim nudimo vam cirkone različitih boja i veličina.

Stripovanje i preoblikovanje zuba – nudimo vam mogućnost preoblikovanja asimetričnih zuba i postizanja skladnog odnosa! Ovaj tretman je apsolutno bezbolan i bez posledica po vaše zube!

Implantologija

* Najadekvatniji titanijumski zamenici za izgubljene zube|
* Vrhunski kvalitet i svetski proizvođači

Dental Studio DRO nudi isključivo najkvalitetnije implant-sisteme renomiranih svetskih proizvođača (Zimmer, Straumann i Nobel).

Implantati predstavljaju najadekvatnije titanijumske zamenike za izgubljene zube, jer je prenos pritiska na kost tokom žvakanja najsličniji prirodnom zubu, za razliku od prenosa pritiska kod proteza koje se oslanjaju na desni ili pak kod mostova koji koriste okolne zube za opterećenje.

Najznačajnija prednost  implantata jeste očuvanje susednih zuba, izbegavajući brušenje okolinih zuba, što je neophodno za nosače mostova ili resorbovanje kosti kod nošenja proteza.

Nakon ugradnje implantata, definitivni protetski rad mogu činiti metalo-keramički mostovi, bezmetalne krunice, kombinovani radovi, kao i proteze na mini implantima.

Dental Studio DRO sa svojim stručnim timom, vam nudi vrhunske rezultate, odabirom pravog plana terapije, adekvatne hirurške tehnike kao i protetske tretmane.

Harmonija vaših usta i zuba je naš prioritet.

Folija za ispravljanje zuba

Folija za ispravljanje zuba (Invisalign ili eCligner ili nevidljiva fiksna proteza).

Digitalni intraoralni skeneri TRIOS, renomiranog danskog proizvođača ,,3shape ‘’ omogućiće vam da na najestetskiji način dođete do savršenog osmeha i savršenih zuba.

Za razliku od klasičnih fiksnih proteza, folije za ispravljenje zuba dovode vaše zube u idealan položaj uz pomoć plastičnih, providnih alajnera.

Komforniji i zagarantovan način ispravljanja zuba, bez bravica i redovnih dolazaka na zatezanje i kontrole.

Ovom metodom dolazite do savršenog osmeha i zuba za najkraći vremenski period.

Nevidljive folije su izrađene pomoću najsavremenije 3D tehnologije. Simulacija pomeranja zuba i uzimanje otiska vilice se radi pomoću software-a. To je kompijuterski vodjena ortopedija vilice. Idemo u korak sa najnovijim tehnološkim razvitkom i omogućujemo Vam lakši, brži, bezbolniji a opet siguran način ispravljanja i dijagnostike zuba. Pomoću TRIOS skenera koji prikazuje Vaše zube na kompjuteru i relanom vremenu i u realnim bojama.

Nakon skeniranja gornje i donje vilice, preciznim kompjuterskim analizama se individualno izračunava koliko je pacijentu potrebno folija do idealnog položaja zuba.

Ceo tretman je maksimalno komforan za pacijenta, a rezultati su zagarantovani.

Prednosti nevidljivih folija su brojni:

* Estetski prioritet zbog svoje prozirnosti
* Olakšano održavanje oralne higijene
* Potreban broj folija se isporučuje odjednom, što pogoduje pacijentima iz inostranstva.
* Povećana preciznost pomeranja zuba u odnosu na klasične metode.

M Aligner je orto sistem za ispravljanje zuba folijama.

M Aligner tehnika je ortodontski tretman čiji se aparati sastoje od estetski prihvatljivih, komfornih, efikasnih, naprednih i sekvencijalnih providnih folija.

Set folija služi za ispravljanje zuba i moguće je u jednom koraku, jednom posetom kod stomatologa, dobiti  komplet za celu terapiju. Sastoji se od seta folija koje se menjaju na otprilike 12-14 dana. Konstantnim nošenjem folija oko 20h dnevno vrši se kontinuirani pritisak na zube koji dovodi do pomeranja zuba. Broj folija zavisi od težine malpozicije, broja zuba koji će biti uključeni u terapiju i način pomeranja tih zuba tokom terapije.

Potražnja za korektivnim terapijama malpozicije prednjih zuba je u porastu, naročito kod odraslih pacijenata koji ne žele da koriste fiksni aparat sa bravicama. Tendencija potražnje ukazuje da se želi kraći, manje invazivan i estetski prihvatljiviji ortodontski tretman. Ovim pacijentima M Aligner pruža veoma efikasno rešenje.

Ukratko, ovo je tehnika u povoju sa planom globalne ekspanzije.

Prednost naše ordinacije:

Sve analize, proračune, savete vrši Dr sci stom. Milutin Obradović, jedan od začetnika moderne ortopedije vilica, sa jedinstvenim iskustvom na ovim prostorima.

Ortopedija vilica

PREKO 20 GODINA TRADICIJE

Dental Studio DRO se može pohvaliti vrhunskim rezultatima na čelu sa Dr sci M. Obradovićem, jednim od začetnika moderne ortodoncije kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Stručni tim vam nudi SVE mogućnosti ortodontskih tretmana po svetskim standardima.

Protetika

U našoj ordinaciji vršimo sve vrste protetske rehabilitacije :

– Fasete ( keramičke ljuspice )

– Keramičke plombe

– Bezmetalne krunice i mostovi

– Metalo-keramičke krunice i mostovi

– Složeni kombinovani radovi

– Teleskom sistemi

– Skeletirane i parcijalne pločaste proteze

– Proteze na mini implantima 

U ordinaciji Dental Studio DRO trudimo se da, primenom najsavremenijih metoda i materijala, dobijemo vrhunske rezultate u rekonstrukciji odnosa zuba i vilica, kako bismo vaš osmeh učinili posebnim.

Tim ordinacije se prevashodno bavi rešavanjem složenih problema i visoko estetskom protetikom.

Ključ našeg uspeha leži u individualnom pristupu i sagledavanju želja pacijenata i realnih mogućnosti. Temeljnom analizom određujemo pravu indikaciju i plan terapije čime je krajnji rezultat na najvišem mogućem nivou.

Laser

Elexxion laserski uređaji su opremljeni nizom programa, koji su usklađeni sa prosečnim vrednostima potvrđenim u brojnim naučnim radovima i kroz saradnju s najprestižnijim univerzitetima i čuvenim doktorima i stručnjacima u oblasti stomatologije.

Laserski tretmani

Afte, analgezija, absces, hemostaza, sterilizacija kanala korena-endodoncija, fibromi, fistule, frenulektomija, gingivoplastika, herpes labialis, hipersenzitivni dentin, periodontitis, periimplantitis, izbeljivanje zuba, otvaranje gingivalnog sulkusa…

Lasersko izbeljivanje zuba Elexxion AG aparatom vrlo često zamenjuje se ZOOM tehnologijom iako postoji jedna vrlo bitna razlika, a to je primena lasera kao aktivatora gela u odnosu na halogeno (plavo) svetlo. Ovo je vrlo korisna metoda jer većina pacijenata bude vrlo zadovoljna postignutim rezultatima nakon samo dva tretmana.

Postupak je vrlo brz i jednostavan. Na zub se nanese hidrogen peroksid gel, a onda se svaki zub osvetli laserom. Izlaganje laserskom zračenju ne traje više od 2 minuta. Izbeljivanje zuba laserom je bezbolno u odnosu na zoom tehnologiju i ne dolazi do zagrevanja mekih i tvrdih tkiva.

Prednosti laserskog izbeljivanja:

Bezbolnost – zahvaljujući impulsnoj tehnologiji, zraci ne zagrevaju dublje slojeve tkiva

Nema toplotnog zagrevanja ili iritacije. Laserski zrak se usmerava na zub, a područje gingive zaštićuje posebnim gelom

Sigurnost – stomatolog u svakom trenutku kontroliše dubinu i snagu laserskog zraka na tkiva, bez nepotrebnog delovanja na okolinu tkiva

Brzina postupka i rezultati koji su vidljivi u roku od 24 sata

Oralna hirurgija

Stručni tim Dental Studija DRO vam nudi sve vrste oralno-hirurških usluga. Pravom terapijom i odgovarajućom hirurškom tehinkom sve intervencije su APSOLUTNO SIGURNE I BEZBOLNE.

* Ekstrakcije zuba|
* Ekstrakcije impaktiranih (neizniklih) zuba
Resekcija korena (apikotomija)
Hemisekcija korena
Cistektomije
Augmentacija (dodavanje) kosti
Hirurško-ortodonska terapija

– Ekstrakcije zuba – Ovu uslugu vršimo samo onda kada ne postoji nijedna mogućnost da se sačuva zub.

– Ekstrakcije impaktiranih (neizniklih) zuba – Najčešće se radi o umnjacima (trećim molarima). Ova usluga se obavlja kada postoji prepreka u nicanju ili usled lošeg položaja zuba, što može ugroziti okolne zube.

– Resekcija korena (apikotomija) – Hirurško uklanjanje vrha korena zuba zajedno sa patološkim procesom oko njega.

– Hemisekcija korena – Tehnika uklanjanja jednog korena kod višekorenih zuba u slučaju da je ostatak korenskog sistema očuvan.

– Cistektomije  – Predstavljaju uklanjanje ciste kao i njenog sadržaja.

– Augmentacija (dodavanje) kosti – Dodavanje kosti je tretman koji se često koristi u sklopu parodontalne hirurgije, kao i prilikom ugradnje implantata gde je neophodno ugraditi kost kako bi se stvorili uslovi za ugradnju.

Parodontologija

Parodontopatija je jedno od najčešćih oboljenja savremenog čoveka, razvija se sporo, bez bola, a dovodi do nesagledivih posledica.

Dental Studio DRO vam nudi prevenciju kao i mogućnost lečenja ove podmukle bolesti.

Naš stručni tim se stara o motivaciji naših pacijenata i čini sve da se ovo oboljenje ne razvije u svom pravom kliničkom obliku. Svakom pacijentu se posvećujemo, individualnim terapijskim planom zaustavljamo dalju progresiju bolesti i pospešujemo regeneraciju desni.

U okviru parodontopatije takođe je važno ukloniti štetne faktore kao što su: neadekvatne plombe, krunice itd.

Uznapredovali oblici parodontopatija zahtevaju takozvanu “režanj operaciju”, kojom se uz minimalnu traumu vrši nadoknada izgubljenog koštanog tkiva ugradnjom koštanih zamenika.

Sve intervencije su maksimalno komforne i bezbolne.

Preventivna stomatologija

Najbolji zubi su zdravi zubi! Mi smo tu da vaše zube održimo u tom stanju.

Redovne posete našoj ordinaciji su najbolja zaštita od nastanka oboljenja zuba i desni. Naš cilj je da motivišemo pacijente, pri svakom pregledu, da primenjuju pravilnu higijenu usne duplje i tome posvećujemo posebnu pažnju.

Pored profesionalnog čišćenja vaših zuba, koje podrazumeva uklanjanje kamenca i poliranje zuba, koristimo AIR FLOW sistem koji omogućava pacijentu neverovatan osećaj svežine usne duplje, a zubima vraća prvobitan sjaj.

Uklanjanje čvrstih i mekih naslaga vrši SONICFLEX sistemom.

Recent Comments
    Archives
    Categories
    • Нема категорија